„Credinciosii greco-catolici din Eparhia de Oradea, în numar de 14 persoane, si-au îndeplinit dorinta de a ajunge la Fatima în acest an în care sarbatorim centenarul aparitiilor Fecioarei Maria la Fatima. Am plecat cu avionul din Budapesta la Lisabona, dupa care am mai parcurs 150 km cu autocarul pâna la Fatima. Chiar din prima seara am participat la procesiunea din Sanctuar.
A doua zi am participat la Sfânta Liturghie, dupa care ne-am rugat Rozariul la Capela Aparitiilor. Apoi am vizitat biserica în care sunt înmormântati Jacinta, Francisco si Lucia, copii carora li s-a aratat Sfânta Fecioara, si am vazut Muzeul „Viata lui Cristos". Dupa amiaza am participat la rugaciunile care au avut loc la Capela Aparitiilor, iar seara am participat la Procesiune, unde s-a recitat Rozariul în mai multe limbi.
Ziua urmatoare am participat la Sfânta Liturghie, dupa care am facut „itinerariul pelerinului”. Am pornit din Poarta Centenarului spunând Crezul, apoi am recitat Rozariul la Capela Aparitiilor, dupa care ne-am dus în Biserica Sanctuarului, unde ne-am rugat pentru Papa, Episcopi si Preoti, itinerariul terminându-se în Capela Sfântului Sacrament. La fiecare din cele patru puncte exista o rugaciune speciala în pliantul primit. La ora 14 am facut Calea Crucii, într-un spatiu special amenajat cu cele 14 statiuni, la o distanta de un aproximativ un kilometru de Sanctuar, apoi am vizitat Casa Luciei, a lui Jacinta si Francisco.
A patra zi de dimineata am plecat spre Lisabona, unde am vizitat Biserica „Sfântul Anton”, construita pe locul unde s-a nascut Sfântul Anton, apoi am ajuns la Oceanul Atlantic, dupa care cu autobuzul destinat turistilor am facut turul Lisabonei. Seara ne-am îmbarcat în avion spre casa.
Au fost si ramân zile de neuitat, pline de rugaciune si încarcare spirituala, iar în rugaciunile noastre v-am cuprins pe toti.
Multumim Bunului Dumnezeu si Sfintei Fecioare Maria pentru ca am avut aceasta ocazie pe care de ani de zile o asteptam.
Cu Blândul Isus, sa ne binecuvânteze Fecioara de sus!