„Într-o perioada în care postul si rugaciunea, în rândul tinerilor, sunt subiecte tabu, care de multe ori ramân în plan secundar, studentii Colegiului „Sfânta Familie” din Oradea au participat la reculegeri spirituale, în zilele de 18 si 19 martie, la Stâna de Vale, lasând în urma stresul si grijile cotidiene.
În cadrul acestor momente de reculegere sufleteasca, s-au desfasurat mai multe activitati precum meditatii, discutii în urma acestora si jocuri menite sa ne ofere o mai buna cunoastere a cuvântului lui Dumnezeu. Acest lucru a fost posibil datorita parintelui Paul Popa, care prin simtul sau oratoric a reusit sa creeze o atmosfera de interes si implicare pentru tinerii participanti. Trebuie mentionat însa ca a fost implicat si vicemagistrul nostru, Bogdanel Timos, care prin propriul exemplu ne-a îndrumat sa ne apropiem de Dumnezeu si sa întelegem Sfânta Scriptura.
Aflându-ne în perioada premergatoare Învierii Domnului, meditatiile au avut ca tema „Rolul Cuvântului lui Dumnezeu în viata noastra cotidiana”. Pornind de la acest subiect am citit fragmentul evanghelic de la Marcu 9,17-32, care scoate în evidenta puterea credintei, a postului si a rugaciunii. Seara a fost marcata de rugaciunea „Calea Crucii” care a evidentiat dragostea lui Dumnezeu pentru oameni, prin sacrificarea Unicului Sau Fiu. Duminica s-a oficiat Sfânta Liturghie, aceasta pecetluind reculegerile spirituale.
Cu toate ca vremea nu a tinut cu noi (afara fiind frig si zapada), ne-am simtit foarte bine deoarece a existat o atmosfera plina de caldura si buna dispozitie.
Aceste exercitii spirituale si-au atins scopul si anume acela de a ne aduce mai aproape de Dumnezeu si de a ne pregati pentru marele praznic al Învierii Domnului.

Mihaela Maria Mocean