„La Misiunea Româna Greco-Catolica din Munchen, condusa de catre parintele Irineu Ioan Farcas a avut loc duminica, 18 decembrie 2016, concertul de colinde „La Vitleem colo-n jos”, organizat de corul „Lumina lina” cu ocazia Nasterii Domnului, la care a participat si Monseniorul Dr. Alexander Hoffmann, responsabil cu emigrantii din partea Conferintei Episcopale Germane.

Corul „Lumina lina” al Misiunii Române Unite este cel mai vechi si în acelasi timp cel mai nou cor bisericesc românesc din München. Este cel mai vechi pentru faptul ca el înfrumuseteaza slujbele românesti din acest oras înca din anii 50’, fiind fondat si condus de chiar Parintele Vasile Zapârtan, un mare iubitor de muzica. Ulterior corul a fost condus de Domnul Alexandru Petre, iar din anul 1979 de Doamna Doina Tautu, fosta membra a renumitului Cor de camera „Madrigal”.
Dupa trecerea în vesnicie, în anul 2002, a Doamnei Doina Tautu, corul a traversat o perioada de incertitudine care s-a încheiat odata cu revenirea la München a Doamnei Ioana Tautu, absolventa a Conservatorului de Muzica din Aachen si talentata cântareata de opera. Din primavara anului 2011 corul si-a reluat activitatea, înfrumusetând slujbele duminicale din Sankt Elisabetskirche.
Dupa plecarea Doamnei Ioana Tautu la Opera din Coburg, în vara anului 2012, conducerea corului a fost preluata de Doamna Oana Mihuti, absolventa a Conservatorului de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca si talentata violonista.
Concertul poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=fYgjtz_6q-s