„Clasele a V-a (A si B) de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” din Oradea au acceptat provocarea doamnelor diriginte Corina Cata si Alina Broizan. La initiativa si sprijinul Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici au participat la un proiect educativ-spiritual, care are drept scop dezvoltarea abilitatilor artistice, sportive, comunicative si, nu în ultimul rând, spirituale.
Frumoasa experienta s-a desfasurat la finalul saptamânii trecute, perioada 9-11 decembrie 2016, la Arieseni, unde a participat un grup de 42 de elevi.
Programul a constat în organizarea de momente de socializare, autocunoastere si relaxare. Un moment frumos al taberei a fost atelierul de creatie, unde copiii au realizat obiecte si decoratiuni specifice Craciunului, care vor fi expuse la Târgul de Craciun, ce va avea loc joi, 15 decembrie, în sala festiva a liceului nostru. Într-o atmosfera ”de basm”, la munte, mai aproape de cer, de Dumnezeu, copiii au avut momente de formare spirituala, rugaciuni, Calea Crucii, meditatii, si bineînteles, Sfânta Liturghie.
Bucuria acestei experiente a fost încununata si de minunatul peisaj de iarna, copiii profitând din plin de zapada, de sanius si de jocurile organizate de tinerii din Asociatia ASTRU.
Scoala si biserica au un rol fundamental în dezvoltarea spirituala si umana a viitoarelor generatii. Sunt pasi marunti, dar esentiali pentru noi toti.
Multumim celor care ne-au sprijinit si au fost alaturi de noi, Episcopia Greco-Catolica si Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici Oradea.
La final, va împartasim bucuria noastra, asteptându-va la Târgul de Craciun.