„În perioada 11-13 noiembrie 2016, a avut loc la manastirea calugarilor carmeliti de la Ciofliceni, judetul Ilfov, întrunirea reprezentantilor învatamântului catolic din România, cu tema "Realitatii si perspective în învatamântul religios-catolic în România".
Din Dieceza de Iasi au participat: pr. Petru-Sebastian Tamas, responsabil cu învatamântul catolic în Dieceza de Iasi si coordonatorul Liceului Teologic "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iasi, pr. Anton Saboanu, directorul Colegiului National "Sfântul Iosif" din Bacau, pr. Cristinel Sociu, directorul Liceului Catolic "Sfântul Francisc din Assisi" din Roman, pr. Cristinel Ghiurca, directorul Liceului Teologic "Fericitul Ieremia" din Onesti, doamna prof. Cristina Istoc, directoarea Liceului Tehnologic "Sfântul Ioan de la Salle" din Pildesti, si fr. Vincentiu Ghiurca, responsabil cu învatamântul religios în cadrul CSMR.
Evenimentul a fost organizat la initiativa Preasfintitului Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi, responsabil cu învatamântul catolic în cadrul Conferintei Episcopilor din România, împreuna cu Secretariatul National al Învatamântului Catolic – S.N.E.C.
La acest simpozion au participat 23 profesori, inspectori de religie si directorii scolilor catolice din tara, de confesiune greco-catolica si romano-catolica.
Întrunirea a debutat la 11 noiembrie 2016, cu o sfânta Liturghie, prezidata de PS Aurel Perca, în biserica manastirii Ordinului Carmelitilor Desculti "Sfânta Fecioara Maria de pe Muntele Carmel".
Prima sesiune de activitati a fost deschisa prin cuvântul Preasfintitului Aurel Perca. La deschiderea simpozionului a participat si conf. dr. Vasile Timis, inspector general religie (MENCS).
În cadrul sesiunilor de lucru au fost dezbatute urmatoarele teme: organizarea Olimpiadei de Religie catolica pentru anul 2017, stadiul de lucru al Programelor de Religie, clasele V-VIII, actualizarea Metodologiei de admitere în învatamântul teologic catolic, necesitatea promovarii unor noi specializari pentru învatamântul teologic catolic, necesitatea elaborarii manualelor scolare de Religie, promovarea activitatilor Serviciului de ajutor Maltez în România, revizuirea proiectului de Metodologie a Învatamântului confesional catolic, organizarea si perspectivele S.N.E.C., Avizul cultului în documentele actuale MENCS, crearea unei asociatii de parinti ai elevilor etc.

presedinte S.N.E.C.