„În Duminica a XXVIII-a dupa Pogorârea Sfântului Spirit, Capela «Sfântul si Marele Mucenic Gheorghe» din localitatea Poiana, judetul Bihor, s-a îmbracat în haine de sarbatoare.
Dupa o pregatire spirituala a copiilor în vederea primirii celor doua Taine în mod solemn, s-a ajuns la acesta sarbatoare unica si deosebit de frumoasa pentru aceste suflete.
În mijlocul comunitatii, a fost prezent Parintele Antoniu Titus Chifor, vicar cu preotii, care a celebrat ca protos Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie împreuna cu Parintele paroh Gheorghe Dat.
Cele sase sufletele, au raspuns chemarii Lui Christos, si au venit cu sinceritate si evlavie în fata Parintelui paroh, pentru a-si marturisi pacatele si a primi prin intermediul lui iertarea si milostivirea din partea lui Dumnezeu.
În cuvântul sau de învatatura, Parintele Chifor, le-a multumit în mod deosebit copiilor ca au raspuns invitatiei Lui Isus Christos de a participa la ospatul Sau, precum s-a citit si în Evanghelia zilei. Adultilor le-a multumit pentru consecventa si unitatea lor în rugaciune, întarindu-i în fidelitatea fata de Sfânta Biserica, dupa exemplul Sfântului Apostolul Pavel. Parintele, a fost bucuros vazând stadiul la care s-a ajuns în construirea noului locas de închinare din localitate, adresându-se celor prezenti prin cuvintele: ,,dragii mei, cresteti si voi în credinta, precum zidurile bisericii se înalta”. La sfârsitul predicii, s-a adresat Pr. paroh, dorindu-i mult har în misiunea la care a fost chemat, de a-L face cunoscut pe Fiul lui Dumnezeu în aceasta comunitate.
Aceasta frumoasa zi de iarna însorita, a continuat cu un mic program artistic în care copii au pregatit câteva cântece si poezi religioase, pentru ca sarbatoarea lor sa devina cât mai placuta în fata Cerului.
Dupa acest moment, Parintele Gheorghe a multumit Parintelui vicar cu preotii Antoniu, pentru prezenta lui si a sotie sale în mijlocul comunitatii, si pentru toata sustinerea pe care o ofera; ca lucrarea începuta sa fie dusa la desavârsire.
Dupa celebrarea Sfintei Liturghii, preotii au binecuvântat icoanele care mai apoi au fost daruite copiilor împreuna cu o diploma care le va aminti de acest eveniment important din viata lor.
Aceasta zi plina de har, s-a încheiat cu o agapa frateasca, dupa care cei doi preoti, împreuna cu comitetul parohial au vizitat santierul biserici, unde s-a facut o rugaciune si s-a binecuvântat continuarea lucrarii.