„Acum un an, în data de 6 decembrie, credinciosii Parohiei Greco Catolice Sfântul Nicolae plângeau, pentru ca participau pentru ultima oara la Sfânta Liturghie pontificata, ca de altfel în fiecare an, la aceiasi data, de mult iubitul episcop Juan José Omella Omella, care fusese numit de catre Sfântul Parinte Papa Francisc, Arhiepiscop de Barcelona.
În acest an, credinciosii au plâns, însa de data aceasta de bucurie, pentru ca un alt „Parens" a fost trimis sa ne pastoreasca, în persoana Excelentei Sale Carlos Manuel Escribano, care a dorit sa se alature sarbatorii comunitatii Parohiei noastre, aduse lui Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Nicolae patronul Parohiei noastre.
La eveniment au participat preoti din dieceza, de rit latin, parintele protopop Vasile Buda de la Madrid si parintele Calin Bagacian de la León.
Parintele paroh Claudiu Sferle, i-a oferit Excelentei Sale, din partea comunitatii, o icoana „Theotokos", un liturghier bilingv ce cuprinde Liturghia Sfântului Ioan Gura de Aur si o agapa cu meniu românesc la care au participat toti cei prezenti.
Corul femeiesc a prezentat colinde specifice, iar Sfântul Nicolae a trimis cadouri copiilor, împartite de catre Excelenta Sa.
Multumim Bunului Dumnezeu pentru momentele de partasie si bucurie pe care le-am avut.