„Adoratia este atitudinea celui care se pune în prezenta lui Dumnezeu si se lasa atins de splendoarea sa, de întelepciunea sa si de iubirea sa infinita. În adoratie, noi suntem cu adevarat înaintea lui Dumnezeu: recunoastem puterea sa si acceptam nimicnicia noastra. Mai exact, înseamna a veni în fata lui Isus, prezent în mod real sub forma de pâine, consacrata la Sfânta Liturghie, si anume: Preasfântul Sacrament.
Este esential sa-l adoram pe Isus, pe buna dreptate, din patru motive principale dintre care primul este pentru a-i aduce lui Isus toata marirea care i se cuvine, pentru ca el este Dumnezeu; în al doilea rând, pentru a-i aduce lui Dumnezeu iubire pentru… Iubire. Caci Dumnezeu este IUBIRE. Sfintei Maria Margareta Alacoque, Isus i-a spus: „Mi-e sete, dar, de-o sete atât de arzatoare de-a fi iubit de oameni în Sfântul Sacrament, încât aceasta sete ma consuma: si nu gasesc pe nimeni sa ma consoleze!”; în al treilea rând, pentru ca Dumnezeu „cauta adoratori în spirit si adevar” (In 4,23) pentru a raspândi iubirea lui Dumnezeu în întreaga lume; în sfârsit, în ultimul rând, pentru ca Adoratia ne transforma: ea permite de asemenea ca iubirea lui Dumnezeu sa se transpuna în noi.
Plecând de la aceste premise, de joi, 3 noiembrie, de la ora 22.00, comunitatea Seminarului nostru a început un program de 24 de ore de Adoratie Euharistica. S-a început programul Slujbei Binecuvântarii Euharistice, expunându-se Preasfântul Sacrament pentru Adoratie, urmând ca fiecare membru al comunitatii noastre sa petreaca un anumit timp cu Isus în Capela Thabor din incinta Seminarului. Temele principale care au fost în centrul rugaciunilor noastre au fost: vocatiile la preotie, la viata consacrata, pacea mondiala, oamenii sarmani si, desigur, ne-am rugat pentru a avea preoti dupa inima lui Dumnezeu. La finalul celor 24 de ore de rugaciune a avut loc Binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament, urmata de diferite cântece religioase si pricesne.
Adorându-l pe Cristos care a suferit din iubire pentru noi, el transforma viata noastra: deci nu puteam sa nu fim bulversati de atâta iubire. Adoratia ne-a facut si ne face în continuare sa intram în intimitate cu El, cu Domnul. Putin câte putin, daca noi suntem fideli, viata sa si sentimentele sale vor deveni ale noastre.