„Congregatia „Don Orione” a sarbatorit în aceste zile 25 de ani de slujire în România. Cu acest prilej la Liceul „Don Orione” din Oradea a avut loc o serie de manifestari cu invitati din tara si strainatate pentru a marca acest eveniment aniversar. Congregatia „Don Orione” a fost fondata de Sfântul Luigi Orione, în prezent aceasta activeaza în peste 30 de tari, pe toate continentele. În România este prezenta din anul 1991, când prin binecuvântarea Preasfintitului Parinte Vasile Hossu vin în Oradea primi calugari orionini.
Parintele Aurelio Fusi, provincialul Congregatiei „Don Orione” din Roma, subliniat faptul ca familia orionina din România, prin activitatea depusa în acesti 25 de ani formeaza o istorie: „În acesti ani, mii de copii au venit aici si s-au putut bucura nu numai de profesionalismul cadrelor didactice, ci si de o formare umana care are originea la Sfântul Don Orione, în carisma sa, care este o carisma a educatiei. A sarbatori cei 25 de ani la Oradea înseamna a sarbatori toate acele persoane care, în numele lui Don Orione, si-au dedicat o parte sau chiar toata viata lui Don Orione”.
Printre invitati s-au mai aflat si parintele Roberto Polimeni – directorul Centrului „Don Orione” Bucuresti si parintele Alessandro Lembo – directorul Centrului „Don Orione” Iasi, precum si reprezentantii Centrului Cultural Italian din Oradea – domnul Raimondo Ercole-presedinte si domnul Luigi Marzio-director, domnul Pasztor Sandor, presedintele Consiliului Judetean Bihor, domnul viceprimar Florin Birta, doamna Claudia Timofte, sefa Cancelariei Prefectului, domnul deputat Szabo Odon, doamna Codruta Maria Bogdan, inspector scolar general-adjunct, fosti directori ai liceului, reprezentanti ai Episcopiei Greco-Catolice de Oradea si ai Episcopiei Romano-Catolice Oradea.
Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a fost prezent sâmbata si duminica la manifestarile care au avut loc, iar duminica în cadrul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii savârsita în Parohia „Tuturor Sfintilor” a hirotesit întru iconom stavrofor pe parintele Mihai Fecheta si pe parintele Aurelio Fusi. Duminica dupa masa parintii orionini din Oradea au fost prezenti alaturi de invitati la Catedrala „Sfântul Nicolae”, unde în cripta a fost celebrata slujba Parastasului pentru Episcopii martiri ai Bisericii Greco-Catolice precum si pentru toti credinciosii adormiti întru Domnul.