Înalt Preasfintiile Voastre,
Preasfintiile Voastre,
Cucernici Parinti,
Iubiti Credinciosi,
Dupa cum cunoasteti, în data de 20 septembrie 2016 Sfântul Parinte Papa Francisc va participa la Assisi la încheierea întâlnirii interreligioase intitulate „Sete de pace. Religii si culturi în dialog”. Aceasta întâlnire, promovata de Comunitatea „Sant’Egidio” în colaborare cu comunitatile franciscane din Assisi, va culmina cu o Zi Mondiala de Rugaciune Pentru Pace.
Precum afirma Papa Francisc în mesajul trimis pentru celebrarea celei dea 49-a Zile Mondiale a Pacii din 1 ianuarie 2016: „pacea este rodul unei culturi a solidaritatii, a îndurarii si a compasiunii”, în contextul „amenintarii unei globalizari a indiferentei” (n. 7).
Pentru a marca celebrarea acestui moment la Assisi cu profunde conotatii spirituale la nivel interreligios, Sfântul Parinte cere tuturor Bisericilor Particulare o sensibilizare pastorala, prin celebrarea unei Zile de Rugaciune Pentru Pace.
În acest sens, îi invitam cu caldura pe toti fiii Bisericii Catolice de ambele rituri din România, sa înalte în data de 20 septembrie 2016 rugaciuni Bunului Dumnezeu pentru a cere darul pacii Domnului pentru lumea întreaga.
Totodata, structurile aferente eparhiilor si diecezelor noastre se vor îngriji ca în toate bisericile si catedralele sa se celebreze rânduieli liturgice potrivite acestui moment, în conformitate cu normele liturgice în vigoare si cu dispozitiile Ierarhului locului.
Prin aceasta unire în rugaciune, cerem bunului Dumnezeu marele dar al pacii pentru toate situatiile de conflict din lumea întreaga.
În comuniune de slujire,

Presedintele Conferintei Episcopilor din România

Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica