„Cu ocazia încetarii mandatului, ambasadorul României pe lâna Sfântul Scaun, Bogdan Tataru-Cazaban, a organizat o slujba cu „Te Deum” de multumire, luni, 4 iulie, în bazilica Sfântul Anselm pe Colina Aventinului din Roma. Celebrarea este prezidata de episcopul Siluan al Episcopiei ortodoxe române din Italia. Ritul sacru este urmat de prezentarea cartii „Vocile credintei. Reflectii despre Conciliul Vatican II”, publicata în italiana la Libreria Editrice Vaticana si îngrijita de Bogdan Tataru-Cazaban, ambasador, Gabriel-Vasile Buboi, rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma, si Mihail Constantin Banciu, ministru plenipotentiar din cadrul Ambasadei României pe lânga Sfântul Scaun.
„Nu este o carte de istorie, nici un comentariu la documentele Conciliului Vatican II. Este, în schimb, un caleidoscop de reflectii teologice, filosofice si istorice despre receptarea Conciliului si, mai presus de toate, despre exigentele spirituale ale timpului nostru”, se citeste în prefata cartii semnata de ambasadorul român. Volumul cuprinde, într-adevar, conferintele despre Conciliul Vatican II organizate de Ambasada României pe lânga Sfântul Scaun si Colegiul Pontifical Pio Romeno.
Printre vorbitori se numara cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, arhiepiscopul Jean-Louis Bruguès, arhivist si bibliotecar al Sfintei Romane Biserici, arhiepiscopul Vincenzo Paglia, presedintele Consiliului Pontifical al Familiei, si profesorul Giovanni Maria Vian, directorul cotidianului „Osservatore Romano”.
Concluziile conferintelor sunt semnate de parintele Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pio Romeno.
Sursa:http://ro.radiovaticana.va