După ce în anul 2019 a fost construită pe dealul din Vintere o monumentală Cale a Crucii, iar anul trecut, fiind pandemie, locuitorii din Vintere nu au putut rememora patimile Domnului nostru Isus Cristos parcurgând această Via Crucis, iată că anul acesta, în duminica Floriilor, cei care au dorit au mers în procesiune pe urmele Domnului.

              Începând cu orele 16,00 procesiunea a pornit din fața Bisericii și s-a îndreptat spre prima stațiune. Această distanță, destul de mare, a fost acoperită cu rugăciuni și pricesne specifice. Apoi, a început săvârșirea Căii Crucii de către comunitatea prezentă în frunte cu preotul paroh dr. Florin Jula, însoțit de către preoți din protopopiatele Holod și Beiuș, respective preoții Terec Iulian, Terec Mihai, Erdeli Ioan și Sălăjan Dumitru.

              Întrucât normele în vigoare privind procesiunile religioase interzic prezența participanților din alte localități, nu s-au făcut invitații la fel ca în alți ani, ci s-a permis doar participarea locuitorilor cu domiciliul în Vintere. Pe de altă parte, o asemenea cerință nu face altceva decât să ne evidențieze realitatea parohiilor noastre în general și a celei din Vintere în particular.

              Pe parcursul celor aproximativ 2 km de mers pe jos, rugăciune și pricesne, cei prezenți au simțit cu adevărat prezența Mântuitorului în mijlocul lor. Fiecare și-a propus o intenție de rugăciune și a cerut ajutorul milostiv al Domnului în anumite situații din viață.

              Comunitatea din Vintere dorește că să organizeze în fiecare an în duminica Floriilor această Cale  a Crucii, sperând ca de anul viitor, când pandemia va deveni o amintire, să participe mai multi preoți și credincioși din împrejurimi, iar procesiunea această să devină un eveniment religios marcant pentru Episcopia de Oradea.

                                                                                                                   Consiliul Parohial