„În perioada 11 – 14 martie 2017, un grup de patru tinerii din Eparhia de Oradea: Cristian Lazar, Santa Bianca, Sabou Madalina si Sas Catalina, împreuna cu Stefanut Dorin si pr. Obreja Marius de la Biroul Pastoral, au participat la a doua întâlnire pregatitoare a Campusului Ecumenic de la Loreto ce se va desfasura în intervalul 21 – 28 iulie 2017.
Sâmbata, 11 martie a fost ziua primirii delegatiilor. Au sosit pline de entuziasm delegatiile: greco-catolica din Oradea, greco-catolica din Ungaria, roman-catolica din Loreto, romano-catolica din Bulgaria si delegatia ortodoxa din Resita.
Ziua de duminica a început cu liturghia celebrata în rit latin de don Paolo Volpe, directorul Centrului Giovanni Paolo II din Loreto (locul unde se va desfasura Campusul Ecumenic din vara), ca apoi sa înceapa munca de stabilire si organizare a programului si a activitatilor campusului.
Luni a fost ultima zi în care s-a definitivat programul, activitatile si munca ce ramâne sa o faca fiecare delegatie pâna la începerea campusului. Dupa-amiaza am avut timp sa vizitam Bazilica ”Santa Casa” din Loreto dar si alte locuri pline de culoare.
Multumim Bunului Dumnezeu pentru aceasta posibilitate pe care o avem sa formam tinerii nostri în spirit ecumenic, si îl rugam sa ne ajute în continuare sa continuam cu astfel de activitati.