„Duminica, 22 mai 2016, 49 de copii de la Liceul „Don Orione”, din clasele a II-a A si B, au primit Prima Sfânta Împartasanie în Parohia „Duminica Tuturor Sfintilor”.

Copiii au fost pregatiti pentru acest moment al primirii lui Isus, ramas cu noi în Sfânta Taina a Euharistiei, în trupul si sufletul lor curat, de catre Parintele Mihai Fecheta si domna profesoara de religie Nicoleta Arendas, împreuna cu doamnele învatatoare Bochis Laura si Sabau Raluca.

Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat duminica cu o zi însorita si calda, astfel copiii, îmbracati în haine de sarbatoare, au pornit în procesiune din curtea Liceului pâna la Biserica însotiti de preoti, ministranti, propriile familii, profesori si colegi de scoala, invitati si credinciosi.

A urmat celebrarea Sfintei Liturghii, la care a participat în mod activ întreaga comunitate prezenta, iar copiii, ajutati de animatorii Oratoriului „Sfântul Luigi Orione” au adus lauda celui Înviat ce a venit în sufletul lor, prin cântece si rugaciune.

Dupa Sfânta Liturghie, Parintele Florian, a adus multumiri lui Dumnezeu pentru aceasta zi minunata si tuturor celor care au contribuit la pregatirea acestui moment: copiilor în primul rând, parintilor, educatorilor si preotilor colaboratori.
În acest an a fost prezent în mijlocul nostru si parintele Ugo Bozzi, care a venit în vizita si cu aceasta ocazie a adresat un salut comunitatii, al carei pastor a fost nu cu multi ani în urma.

Deasemenea, Parintele Mihai a înmânat fiecarui copil o diploma: Amintire de la Prima Spovada si Împartasanie Solemna, precum si câteva carti de rugaciune si cateheza.

Toata comunitatea prezenta a continuat acest moment deosebit participând la o agapa frateasca, în sala de festivitati a Liceului, oferita prin grija familiilor si a Congregatiei „Don Orione”. Totul a fost sub o traire profunda si cu multe emotii.

Multumim Bunului Dumnezeu pentru acest timp de har revarsat peste comunitatea noastra. Ne rugam pentru acesti îngerasi ca sa fie mereu uniti cu Isus, iar cei mari, parintii si educatorii lor, sa fie mereu exemple si modele vii de marturisire ale lui Cristos în lume.