Ziua Mondială a Asistenţei Sociale este un eveniment promovat de Naţiunile Unite şi Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali. Inițiată în anul 1995 este sărbătorită în fiecare an, în a treia zi de marți a lunii martie. Tema propusă pentru anul acesta este: Úbuntu: sunt pentru că suntem.

Pentru că munca în domeniul social este de multe ori și o artă dar și o vocație, asistentul social trebuie, în viziunea noastră, să îl ajute pe beneficiar să se ridice din situația în care se află și să devină independent (atunci când acest lucru este posibil). Dar să fii un astfel de sprijin pentru 1 om, pentru 10, pentru 30 trebuie să ai tu însuți resursele necesare.

Echipa Caritas Eparhial Oradea le felicită pe colegele noastre Ligia Deac asistent social principal la Centrul Rezidențial ”Casa Frențiu”, Teodora Boda, asistent social practicant la Cantina Socială ”Maria Rosa” și Cornelia Bud, asistent social la Centrul After School ”Sfântul Martin din Ioaniș și le dorim, cu această ocazie, să-și păstreze energia de a lucra și entuziasmul de a face mereu încă un pas înainte!

În numele Asociației vă mulțumim pentru pasiunea și implicarea competentă și urez bucurii și împliniri întregii comunități profesionale pe care o reprezentați.

Parafrazând tema de anul acesta putem spune, fără teama de a greși: Suntem, pentru că sunteți.

Adela Popa Ghițulescu

Director executiv