„La Sarbatoarea Intrarii Domnului în Ierusalim, „cu sase zile înainte de Paste”, Preasfintia Sa Virgil a celebrat Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea alaturi de parintele vicar responsabil cu preotii Antoniu Chifor, parintele administrator al Seminarului Eduard Roman, parintii parohi Ovidiu Duma si Alexandru Buzalic si parintele Gheorghe Emil Bandici.
Cuvântul de învatatura al Preasfintiei Sale s-a axat pe entuziasmul pe care îl aveau oamenii la intrarea lui Isus în Ierusalim atunci când toti strigau în cor: „Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împaratul lui Israel!”, acel entuziasm pe care ar trebui sa-l traim fiecare dintre noi, astfel putând darui celuilalt iertarea, pacea, bucuria. Preasfintia Sa Virgil amintea si faptul ca „trebuie sa ne comportam cu entuziasm, cu bucurie unii cu altii si niciodata cu ura, cu invidie”.
Dupa Rugaciunea Amvonului, Preasfintia Sa alaturi de parintii concelebranti au sfintit ramurile de salcie, dupa care le-au fost împartite credinciosilor. Odata cu aceasta Sarbatoare începe Saptamâna Patimilor.