„În perioada 28 oct. – 6 nov. 2013 a fost în vizita în eparhia noasta ES Martin Igwe Uzoukwu, episcop de Mina, Nigeria.
Miercuri, 30 octombrie, ES Martin a celebrat Sf. Liturghie împreuna cu PS Virgil în Biserica Seminarului unde a avut loc hirotonirea diaconului Ciprian Burdas dupa care, împreuna cu PS Virgil a facut o vizita pastorala în Eparhia de Oradea. Au fost vizitate urmatoarele Parohii: Valea lui Mihai, Piscolt, Carei – biserica Sfântul Andrei, biserica Ruteana, capela Sfântul Anton a Calugarilor Franciscani si casa Calugaritelor Maicii Domnului, Ghenci, Tasnad si Marghita.
Duminca, 3 noiembrie ES Martin s-a bucurat sa poata celebra Sfânta Liturghie Împreuna cu studentii nigerieni care studiaza la diferite facultati din Oradea.
În urmatoarele zile Excelenta Sa a vizitat diferite parohii din eparhie si din Oradea astfel cunoscand mai bine realitatile Bisericii Greco-Catolice românesti.
De asemenea, Presfintia Sa a fost invitat de PS László Böcskei la hramul capelei dedicate Sfântului Carlo Boromeo din Palatul Baroc, unde au fost prezenti toti preotii din Dieceza Romano-Catolica de Oradea.
Am fost bucurosi sa fie în mijlocul nostru si sa ne împartaseasca din experienta sa, demonstrându-se înca o data faptul ca Biserica Catolica este Universala si în orice parte a lumi te-ai afla, poti întâlni frati de aceiasi credinta.