„Trebuie sa învatam sa daruim: un zâmbet, cuvinte frumoase, o bucatica de pâine”.

Sala „Traian Mosoiu” a Primariei din Oradea a fost neîncapatoare, joi seara, la întâlnirea avuta de domnul academician Ovidiu Bojor cu oradenii. Conferinta a avut ca titlul: „Tinerete fara batrânete si viata fara de moarte. Stil de viata sanatos”.
Moderatoarea întâlnirii a fost domnisoara Cristina Puscas, vicepresedinte al Asociatiei „Cei 40 de mucenici” care a prezentat o scurta biografie a domnului Ovidiu Bojor, care si-a dedicat toata viata studierii plantelor, în România si peste hotare, autorul a zeci de carti, sute de articole si tratate de fitoterapie, având 40 de brevete farmaceutice, insulina vegetala fiind cel mai important brevet medaliat cu aur la Geneva.
Preasfintia Sa Virgil Bercea a multumit domnului academician Bojor, pentru prezenta domniei sale în orasul Oradea, „fiind o binecuvântare sa-l avem printre noi”.
Domnul Ovidiu Bojor a facut o prezentare a unui stil de viata sanatos, amintind si faptul ca: „deviza mea, când am realizat ca trebuie sa fac ceva în viata, a fost sa pun pe primul plan iubirea! De la Creator pâna la furnica si homo sapiens (…) iubirea a calauzit tot timpul toata activitatea mea. (…) La 88 de ani am pus pe orizontala acest numar si am înteles ca venim de la minus infinit si ne îndreptam spre plus infinit”. Adept al împartirii zilei în trei cicluri a câte opt ore, opt ore de munca, opt ore de odihna activa, respectiv opt ore de somn.
Asociatia Pro România Europeana a daruit domnului academician o diploma de excelenta prin domnul profesor universitar Ioan Zainea.