„La sarbatoarea Bunei Vestiri, Parohia Cizer, din Protopopiatul Zalau s-a îmbracat în haine de sarbatoare. Aceasta zi minunata, a început cu celebrarea Sfintei Liturghii în capela din localitate cu hramul «Toti Sfintii». În cuvântul sau de învatatura parintele paroh Ioan Grad a scos în evidenta acceptarea planului lui Dumnezeu de a mântui lumea prin vizita arhanghelului Gavril la Sfânta Fecioara Maria. Credinciosii au participat activ la celebrarea liturgica, primind Taina Spovedaniei si mai apoi unindu-se cu Trupul si Sângele Domnului prin Taina Euharistiei.
Dupa acest moment înaltator, credinciosii au mers la casele lor ramânând uniti în rugaciune, iar spre seara, s-au readunat în capela pentru a celebra rugaciunea Acatistul Maicii Domnului. În cadrul acestei rugaciuni 10 credinciosi au raspuns chemarii Maicii noastre. Isus Christos Mântuitorul a venit în mijlocul nostru prin Sfânta Fecioara Maria, astfel prin ea si noi sa ajungem la El.
Cei prezenti care au facut acest pas, au primit o medalie cu Fecioara Maria, un rozar, o diploma de amintire si o biblie ca amintire din partea Biroului Pastoral al eparhiei noastre.
Reuniunea Mariana poarta numele: «Maica celor întristati», iar pe steagul Marian, s-a pus icoana Fecioarei Maria cu Pruncul, de la Manastirea Nicula, a bisericii noastre.
La sfârsitul acestui moment s-au cântat imnurile mariane, «Sub steagul tau Marie» si «Ceata crestinilor» fiind luati si noi sub mantia sa ocrotitoare prin acel steag cu chipul ei.
Aceasta zi binecuvântata pentru parohia noastra a fost încheiata cu o rugaciune de multumire si de cerere, adresata Stapânei noastre: Stapâna, primeste rugaciunile nevrednicilor robilor tai, si ne apara pe noi din toata nevoia si necazul. Toata nadejdea noastra spre tine o punem, Maica lui Dumnezeu, pazeste-ne pe noi sub sfânt acoperamântul tau. Amin!