„Elemozineria Apostolica deschide un ambulatoriu medical-sanitar sub coloanele din Piata Sfântul Petru pentru persoanele fara adapost. Este noul cadou oferit de Papa Francisc persoanelor fara adapost.
Serviciul a fost deschis luni, 29 februarie, în prima zi a saptamânii, ziua în care cei 150 de beneficiari ai serviciului social în care oamenii strazi îsi pot face baie, deschis anul trecut merg sa-si schimbe hainele.
În urmatoarele zile se va deschide si o sectie care se va ocupa de tratarea picioarelor acestor oameni, acestea fiind partea cea mai afectata a persoanelor care locuiesc în strada.
Personalul care se va ocupa de acest ambulatoriu medical-sanitar este unul format din medici specialisti si personal sanitar al Sfântului Scaun, al Universitatii Tor Vergata din Roma si al Asociatiei de voluntariat Medicina solidara. Medicii pe lânga efectuarea vizitelor si testarea sanatatii oamenilor strazii, vor prescrie tratamente si vor consilia eventualele internari. Se vorbeste despre „un serviciu indispensabil pentru sanatatea celor nevoiasi care traiesc lânga noi” a declarat Arhiepiscopul Konrad Krajewski.