„De Sarbatoarea Întâmpinarii Domnului, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco catolic de Oradea a slujit Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie la Manastirea cu hramurile „Sfânta Înviere” si „Sfântul Nicolae” din satul Sumal, judetul Salaj.
În aceasta zi în Biserica Catolica este sarbatorita si Ziua Persoanelor Consacrate, de aceea alaturi de Preasfintia Sa au slujit si monahii Eparhiei de Oradea, ieromonahul Roman Tarciziu, staretul Manastirii si ieromonahii Grigore Borzos si Radu Ciortea. La Manastirea din Sumal alaturi de Prea Cuviosul Parinte Roman Tarciziu se afla si fratele Severian Dod.
Cuvântul de învatatura a fost axat pe viata consacrata, subliniindu-se astfel binecuvântarea pe care Eparhia de Oradea o are prin persoanele consacrate, prin monahii si prin toate celelalte ordine calugaresti prezente în Episcopia noastra.
S-a celebrat Slujba Parastasului pentru toti credinciosii adormiti ai Parohiei, iar mai apoi credinciosii prezenti au primit binecuvântarea Preasfintiei Sale Virgil.
Anul Vietii Consacrate început la 30 noiembrie 2014 se încheie cu Sarbatoarea Întâmpinarii Domnului. Ieri la Vatican, în cadrul audientei Sfântului Parinte Papa Francisc oferita persoanelor consacrate din lumea întreaga a îndemnat calugarii si calugaritele sa se roage pentru darul noilor vocatii, sa evite ceea ce a numit în mod plastic „terorismul bârfelor” si sa nu-si puna speranta în bani, ci numai în Domnul. Trei cuvinte cheie au marcat reflectia spontana a Sfântului Parinte: profetie, proximitate si speranta.