„În Duminica dupa Înaltarea Sfintei Cruci, 18 august 2011, Preasfintia Sa Virgil Bercea s-a aflat în mijlocul credinciosilor greco-catolici din satul Hodisel, Comuna Olcea, ocazie cu care a sfintit noua biserica greco-catolica, având hramul închinat Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, fiind asezate în Sfânta Masa din Altar moastele Sfântului Dumitru cel Mare, Izvorâtorul de Mir.
Constructia bisericii a început în anul 2007, pe terenul donat de dl. Gheorghe Matei, lucrarile fiind coordonate de parintii Iulian si Mihai-Simion Terec. Evenimentul solemn si unic din viata comunitatii greco-catolice din Hodisel a fost onorata de prezenta celor invitati de catre gazda locului, pr. Iulian Terec – paroh de Dumbrava si Hodisel. Printre acestia s-au aflat câtiva preoti care împreuna cu episcopul au slujit la Masa Altarului, venind însotiti de credinciosii din parohiile pastorite de acestia, amintind pe: pr. Gheorghe Seica – protopop de Holod si paroh de Sâmbata, pr. Márton Kiss – paroh romano-catolic de Belfir, pr. Dorin Repciuc – paroh de Rogoz, pr. Alexandru Chivari – paroh de Gruilung, pr. Mihai Fecheta – paroh de Oradea („Tuturor Sfintilor”), pr. Cezar Morut – paroh de Ceica, pr. Ioan Tatar – paroh de Holod, pr. Mihai Terec – paroh de Tinca, si Ip. Eduard Ficher – vicerector Seminar si ceremonier episcopal. În rândul autoritatilor care au onorat evenimentul s-a aflat deputatul colegiului respectiv – dl. Stefan Seremi, prefectul Judetului Bihor – dl. Gavrila Ghilea si primarul Comunei Olcea – dl. Flore Bocse.
În cuvântul de învatatura, dedicat Sfintei Cruci, Preasfintia Sa Virgil Bercea i-a îndemnat pe toti credinciosii greco-catolici, dar si pe cei prezenti din celelalte confesiuni, ca sa poarte cu rabdare, dragoste si întelegere reciproca greutatile vietii, ilustrate sub forma crucii. Totodata, prin îndemnul sau, ierarhul i-a invitat pe toti ,ca ori de câte ori vor avea ocazia, sa nu ezite sa intre în noua lor biserica, unde sa se roage la Dumnezeu, deoarece cu siguranta ceea ce vor cere li se va da din belsug prin mijlocirea Maicii Sfinte.
Dupa terminarea Sfintei Liturghii, preotul gazda, Iulian Terec, a multumit tuturor celor care s-au jertfit sa duca la bun sfârsit lucrarea ctitoriei bisericii, invitând în numele comunitatii locale greco-catolice toti oaspetii prezenti la o agapa festiva organizata în cinstea sarbatorii.