„În preajma Sfintelor Sarbatori a Nasterii Domnului nostru Isus Christos, Colegiul „Sfânta Familie” a organizat în perioada 05-06 decembrie, o retragere spirituala, unde fiecare persoana sa fie într-o comuniune mai puternica cu Dumnezeu.
Aceasta retragere spirituala, a debutat sâmbata dimineata cu Liturghia savârsita în Biserica „Sfântul Mucenic Gheorghe”, de catre parintele Rector Anton Cioba, parintele Eduard Fischer, p?rintele Anton Rus si parintele Popa Paul.
În prima parte a acestor exercitii spirituale, ne-am lasat condusi într-o lume a imaginatiei de catre doamna psiholog Ana Popa, iar dupa aceea subiectul abordat a fost cunoasterea de sine, printr-un dialog care cuprindea problemele cu care se confrunta tinerii din ziua de azi.
Apoi, în cea de-a doua parte a zilei, ne-am lasat îndrumati de catre parintele magistru Popa Paul, pe calea rugaciunii, astfel descoperind rostul acesteia în vietile noastre. Fiecare participant a avut deosebita placere de a scrie o rugaciune venita din suflet, care mai apoi sa fie spusa în fata lui Isus. Astfel am realizat ca cele mai frumoase rugaciuni (de multumire, de cerere si de lauda) sunt cele provenite din inimile noastre.
Prima zi s-a încheiat cu vizionarea unui film cu tematica sarbatorilor de iarna si anume „A Princess for Christmas”.
A doua zi a început prin participarea la Sfânta Liturghie celebrat? de Preasfintia Sa Virgil Bercea la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea.
O ultima meditatie din cadrul acestor exercitii spirituale, a fost realizata de catre parintele Eduard Fischer, care ne-a vorbit despre importanta Sfintelor Taine ale Spovedaniei si Împartasaniei.
Concluziile acestor doua zile au fost pozitive, participantii asteptând cu entuziasm urmatoarea retragere spirituala.

Ciachi Florentina