„Deschiderea din aceasta dupa-masa, de la Cluj-Napoca, a Întâlnirii Nationale a Tineretului Catolic, a fost salutata din partea Conferintei Episcopilor Catolici din România de PS Virgil Bercea, Episcop de Oradea. „Cu toata dragostea va salut pe fiecare dintre voi”, le-a spus prelatul tinerilor, subliniindu-le ca sunt „cautatori de fericire”. „Astazi, aici si acum, Isus v-a chemat si v-a chemat în special pe voi, tinerii. V-a chemat pentru a cauta si a gasi fericirea.” Si a amintit ceea ce Papa Francisc insista: ca Fericirile trebuie sa fie un program de viata.
„Fericirile sunt un program de viata si de traire în comuniune cu Domnul, cu Sfânta Treime”, a spus Episcopul de Oradea la momentul desfasurat în curtea Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla, din str. Motilor, nr. 26, unde se va desfasura mare parte din întâlnire. „Fericirile sunt ceea ce a trait cu adevarat Isus Cristos si ne-a lasat mostenire. Fericirile sunt daruri ale Spiritului Sfânt, care lucreaza în voi atunci când îl primiti pe Domnul. Fericirile reprezinta atitudinea noastra interioara atunci când suntem interpelati de Domnul. Fericirile sunt un program pe care l-am primit de la Domnul, pe care trebuie sa ni-l asumam, care sa devina al nostru.” A accentuat apoi ca exista fericirile dupa „logica lumii” si Fericirile evanghelice.
Domnul „ne cheama pe fiecare dintre noi la fericire. Astazi, din nou ne cheama sa fim curati cu inima pentru a-l vedea pe Dumnezeu si a fi cu adevarat fericiti. Domnul ne cere sa avem constiinta curata, inima senina si nevinovata, sa fim fara de pacat si liberi cu spiritul. Inima curata înseamna ca viata noastra interioara trebuie sa fie transparenta, curata, înseamna ca îl iubim si sa îl respectam pe aproapele. A fi curat cu inima înseamna a fi bucuros, a fi tu însuti. Inima curata înseamna a sti sa te rogi, înseamna sa facem – în numele Domnului – doar binele. Inima curata înseamna sa fim sarea pamântului si lumina lumii.”
Citându-l pe Sfântul Papa Ioan Paul al II-lea, PS Virgil i-a îndemnat pe tineri sa nu le fie teama. „Deschideti larg portile lui Isus! Când le deschideti sunteti cu inima curata si sunteti fericiti, pentru ca îl aveti în inima voastra pe Dumnezeu. În numele Conferintei Episcopale, dragi tineri, eu va îndemn: fiti cu inima curata! Aveti curajul sa cautati fericirea! Aveti curajul sa va îndragostiti de Biserica si sa o faceti sa renasca. Dragi tineri, va mai îndemn sa aveti curajul sa va îndragostiti de România. Domnul va cheama pe acest drum.” Întâlnirea începuta astazi va continua pâna duminica, 26 iulie.
Sursa:http://www.catholica.ro