„Preasfintia Sa Virgil Bercea, a sfintit în dupa-amiaza sarbatorii Nasterii Sfântului Ioan Botezatorul, capela Sfântul Mare Mucenic Gheorghe de pe Meses, aflata la 10 kilometri de Zalau.
Alaturi de soborul de preoti a început sfintirea zidurilor exterioare ale Capelei, urmata de asezarea în Sfânta Masa a Sfintelor moaste si a hrisovului, spalarea cu apa închipuindu-se Botezul lui Isus înainte de a începe lucrarea Sa, cu apa de trandafiri care simbolizeaza spalarea trupului lui Isus dupa moarte si ungerea cu Sfântul si marele Mir sub chipul Crucii, dupa care a urmat sfintirea zidurilor interioare si a iconostasului prin stropire cu apa sfintita si ungere cu Sfântul Mir.
A urmat apoi Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie, savârsita în aer liber, la care au participat multi credinciosi strânsi în jurul familiei domnului Gheorghe Stanciu si sotiei sale, care sunt si ctitorii acestei Capele. Raspunsurile au fost date de corul Bisericii Sfânta Familie din Zalau, condus de catre domnul profesor Grigore Grigorut.
La sfârsitul Sfintei Liturghii domnul Stanciu a multumit tuturor celor prezenti, dar în primul rând a multumit lui Dumnezeu, pentru tot ceea ce a primit în viata, acest moment fiind unul de o mare însemnatate spirituala din viata dânsului si a familiei sale.
Toti cei prezenti au putut intra apoi în Sfântul Altar, pentru a putea saruta Sfânta Masa, Sfânta Evanghelie si Sfânta Cruce.