„Înca un an a trecut, înca o generatie s-a desprins cu tristete în suflet dar si cu dorinta de a cunoaste lucruri noi, de ceea ce înseamna cu adevarat anii de liceu.
Vineri, 29 Mai 2015, elevii claselor a XII-a A si B, încarcati cu emotii si recunostinta au pasit pentru ultima data în calitate de elevi, alaturi de dirigintele lor, prof. Paula Baliban si Dorina Iftimiciuc, pe scena liceului. Despartirea a avut loc într-un cadru festiv la care au participat de la elevii liceului, parinti, profesori si preoti spirituali pâna la Preasfintia Sa Virgil Bercea, care ne-a onorat cu prezenta dumnealui.
Evenimentul a început la ora 11:00, înainte având loc Sfânta Liturghie pentru absolventi si ultima ora de dirigentie.
Domnul director Dragos Alexandru, care, împartasind aceleasi emotii cu toti cei prezenti, a tinut un discurs de multumire, de apreciere, dar si de îndrumare pentru viitoarele decizii si situatii pe care, de-a lungul vietii vom fi nevoiti sa le luam si sa le înfruntam.
Dupa interpretarea unor cântece cunoscute, cuvântul a fost luat de catre dirigintele claselor a XII-a, care, în decursul a patru sau opt ani de zile, din simplii copii, elevi ai acestui liceu, au reusit sa formeze oameni cu principii si cu valori spirituale bine definite. În acest context, dupa sustinerea discursurilor emotionante, a urmat premierea celor mai buni elevi cu diplome, carti si chiar coronite, ca simbol al maturizarii si, dupa cum spunea doamna diriginta Paula Baliban “ a pregatirii pentru ceea ce va urma sa devina femeia într-o zi: mireasa.”
În continuarea cursului festiv, cântecele precum “ Suflet suflet de copil” si “Extemporal pentru viata” au stimulat realizarea maturizarii proprii, care, o data cu ea, a adus o serie de stari si trairi specific momentului unic. Prin predarea cheii simbol celor din clasa a XI-a, absolventii i-au sfatuit sa nu uite sa viseze, sa aibe dorinte, aspiratii, dar mai presus de orice, sa nu uite sa fie oameni.
Ca în fiecare an, celor mai buni dintre cei mai buni le-au fost oferite burse în semn de apreciere pentru rezultatele obtinute în urma celor patru ani de liceu. De asemenea, au fost premiati cu diplome de fidelitate si cei care au ramas la liceu din clasa I pâna în clasa a XII-a. Am reusit sa retraim anumite momente, stari, sentimente prin vizionarea filmuletelor realizate de catre absolventi ca un scurt “rezumat” al evenimentelor si activitatilor desfasurate de ei în decursul acestor ani de liceu.
Fiind si de aceasta data alaturi de absolventi, PS. Episcop Virgil Bercea le-a adresat cuvinte încurajatoare si i-a binecuvântat.
Acum, noi ne luam “Ramas bun de la adolescenta” si spunem “ Bun venit, maturitate!” Gânduri de multumire, respect si apreciere se îndreapta spre cei care, cu multa pasiune îsi duc vocatia de profesori mai departe, o împartasesc cu cei care le sunt elevi, “copii adoptivi”.
Va multumim pentru ca, mai presus de toate ne-ati învatat sa fim oameni corecti, ne-ati ajutat sa ne descoperim si valorificam valorile, dar, mai ales, ne-ati ajutat sa întelegem cât de importanti suntem si cât de important este sa îl avem pe Dumnezeu pe primul loc în sufletul nostru. Un capitol din viata noastra s-a încheiat pentru a le face loc celor care vor veni. Asadar, precum o carte sau un moment care ne marcheaza ramâne vesnic în sufletul si inimile noastre, asa va ramâne si Liceul Greco-Catolic “ Iuliu Maniu” pentru noi! “Vivat Academia, vivant profesores!”