„Facultatea de Teologie Greco-Catolica, Departamentul din Oradea, a lansat o alta generatie de teologi, atât masteranzi cât si licentiati. O alta trupa de „ucenici” carora le-a venit vremea, dupa ani de teorie, sa îsi ia zborul.
Programul a început la ora opt, cu Sfânta Liturghie oficiata de Preasfintitul Virgil Bercea. Alaturi de mai micii auditori de la Step-by-step, atât viitorii absolventi cât si ceilalti prezenti au ascultat predica plina de încurajare a Preasfintiei Sale, ale carui idei s-au regasit în predicile care au urmat.
La festivitatea de absolvire, ultimul curs a fost tinut de catre mult si unanim-îndragitul nostru profesor, Horea Ovidiu Pop, care printre alineatele care aparent alcatuiau o lectie de istorie, s-au regasit multe îndemnuri mai subtile sau mai evidente, dupa felul obisnuit al dânsului de a-si exprima parerea.
Absolventii au fost îndemnati, rând pe rând, de catre Preasfintia sa, parintele Horea Ovidiu Pop si cei doi sefi de promotie, moderator si reprezentantul anului trei (care a fost si „primitorul cheii”) sa aiba curaj si tarie în misiunea lor de a fi blânzi si buni. O exprimare aproximativ antinomica, tipic crestineasca, prin urmare, cu siguranta inteligibila pentru absolventi.
Discursurile acestora aflate în sintonie s-au completat reciproc, repetând parca aceleasi idei principale tocmai pentru a fi cu siguranta retinute: „Aveti curaj în misiunea voastra de a fi apostoli trimisi în lume; vestiti lumina lui Hristos, prin voi însiva”.