„Sfântul Parinte a numit Episcop al Episcopiei de Piana a albanezilor din Sicilia pe Preasfintia Sa Giorgio Demetrio Gallaro.
Preasfintia Sa Giorgio Demetrio Gallaro s-a nascut în 16 ianuarie 1948 în Pozzallo, Sicilia (Italia). A studiat la Seminarul din Noto. În anul 1968 s-a transferat în Statele Unite ale Americii, unde si-a completat studiile teologice la Seminarul Sfântul Ioan din Los Angeles, California.
A fost hirotonit diacon în 1971 si preot în 1972. Dupa ce a slujit 8 ani doua comunitati parohiale din Arhidieceza de Los Angeles, si-a continuat studiile teologice superiore la Institutul Oriental din Roma si la Universitatea Sfântul Toma, facând doctoratul în Drept Canonic, iar licenta în Teologie Ecumenica.
Dupa si-a continuat activitatea parohiala în Eparhia Melchita din Newton, Massachussets, în cea Ucraineana din Stamford, si în Arhieparhia Ruteana dine Pittsburgh, Pennsylvania.
Din 2011 a fost vicepresedintele Societatii Dreptului Oriental si din 2013 consultor al Congregatiei pentru Bisericile Orientale. În prezent desfasoara misiunea de profesor de drept canonic si teologie ecumenica la Seminarul Bizantin Catolic Sfintii Chiril si Metodiu din Pittsburgh.
Sursa:http://www.osservatoreromano.va/it