„Sâmbata, 3 decembrie 2011, începând cu ora 14:00, a avut loc la Viena Întâlnirea Anuala a Preotilor Greco-Catolici din Austria. Ziua a început cu rugaciunea Orei a VI-a în Capela Sfântul Andrei a Palatului Episcopal, urmata de discutiile care s-au tinut în Sala Consistoriului. Au participat 21 de preoti si un diacon: 8 preoti ucraineni, 6 preoti români, 3 austrieci, un preot maghiar, un preot sirian melkit, un preot din Belarus, un preot american si un diacon român. O parte dintre preotii greco-catolici din Austria au lipsit din motive obiective.
Lucrarile au fost prezidate de noul vicar general, drd. Yurij Kolasa. Preotii români care au participat la conferinta sunt: pr. Vasile Lutai – rectorul Misiunii Române Unite, Greco-Catolice, din Viena; pr. Ovidiu Pintea – vicar parohial în Parohia Kagran, Viena; pr. Ioan Iulian Hotico – vicar parohial în Parohia Leopoldau, Viena; pr. Remus Dan Marsu – preot paroh al comunitatii greco-catolice din Graz; pr. Gheorghita Dobrica – spiritual la Spitalul Baumgarten; pr. Alexandru Dumitru Suciu – spiritual la spitalul SMZ-OST, precum si diaconul Traian Tamas. Diaconul Marcel Stefan Cristea s-a mutat din luna octombrie în Germania, la München.
S-au abordat diferite teme, printre care: statutul preotilor casatoriti în Occident, reorganizarea ordinariatului bizantin. În partea a doua a întâlnirii, Eminenta Sa, Cardinal Christoph Schönborn a multumit preotilor greco-catolici pentru activitatea lor în Austria, atât în parohiile bizantine, cât si în cele latine, si a mai amintit faptul ca Viena si Austria sunt o punte între Orient si Occident, unde contactele se pot stabili mai usor.
Întâlnirea s-a încheiat la ora 17:30, iar la ora 18:00 s-a celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala Sfântul Stefan. Raspunsurile au fost date în limbi diferite: româna, germana si ucraineana. Corul românesc a fost compus din studentii masteranzi ai Facultatii de Muzica din Timisoara – Sectia Oratorio, de la clasele conf. univ. dr. Dana Chifu, conf. univ. dr. Ana Stan, conf. univ. dr. Marius Manyov, c.d.a. dr. Aura Twarowska, condusi de prep. univ. drd. Cezar Verlan.
Dupa Sfânta Liturghie, preotii si sotiile lor au fost invitati la receptia organizata la Palatul Episcopal, unde Eminenta Sa a multumit îndeosebi sotiilor preotilor pentru sprijinul acordat sotilor si pentru devotamentul lor.