„Duminica, 8 Martie, doamnele si domnisoarele au primit flori si un cadou spiritual artistic din partea copiiilor de la Biserica Greco-Catolica din Beius.
Un grup de copii si tineri participanti la activitatile crestine, recreative si spirituale, organizate saptamânal de Oratoriul „Episcop Ioan Suciu” de pe lânga Biserica Greco-Catolica din Beius, au sustinut un program artistic spiritual cu ocazia Zilei de 8 Martie – Ziua Internationala a Femeii, consacrate traditional si mamelor. Motivati de respectul fata de femei, dar, mai ales, aprinsi de iubirea fata de cele care sunt deja mame, copiii si-au aratat disponibilitatea de a le oferi acestora un mic „cadou”.
Maicile din Congregatia Surorilor Minime ale Reginei Purgatoriului, alaturi de profesorul Boldis Z. au regizat un program care îmbina armonios poezii si cântece acompaniate instrumental. Cadoul „împachetat” cu daruirea copiiilor si sigilat cu „legatura dragostei” a fost oferit, dupa savârsirea Sfintei Liturghii, tuturor femeilor prezente în Biserica Greco-Catolica „Sfintii Trei Ierarhi” din Beius. Acest dar se înscrie în rândul celor oferite, cu siguranta, si de alti admiratori ai „femeii” (gradinite, scoli si alte institutii), precum micul spectacol oferit de catre copiii beneficiari ai asistentei social-crestine oferite la Caminul Francesco al Fundatiei Surorilor Minime, respectiv remarcabilului spectacol artistic-muzical sustinut la Casa de Cultura al orasului, prin bunavointa Primariei Beius.
Parintele paroh si protopop Zima Gheorghe-Zorel împreuna cu viceparohul Slobodnic Iosif au daruit flori si au adresat cu aceasta ocazie o calda urare tuturor enoriaselor prezente. În cuvântul sau, parintele Zima a subliniat rolul femeii în societatea si Biserica de azi, acea infuziune vitala de profund sentiment si spiritualitate specifica sufletului feminin. Ele au fost îndemnate de a se inspira din iubirea, întelepciunea si rabdarea modelului feminin crestin al Maicii Domnului. „Dincolo de viata trupeasca, femeia este chemata de a colabora cu Biserica oferind copiiilor viata sufleteasca, care izvoraste din cunoasterea lui Isus Hristos. În fata dumneavoastra, nu-mi ramâne decât sa repet, cuvintele Fericitului Papa Ioan Paul al II-lea: Multumiri tie, femeie, pentru însusi faptul ca esti femeie! La multi si binecuvântati ani!”.