„Pentru prima data adunarea generala a Conferintei episcopale austriece (Öbk), se tine în Germania sub presedentia cardinalului Christoph Schönborn, arhiepiscop de Viena, prelatii austrieci se întâlnesc în perioada 2-5 martie la Abatia Wettingen-Mehrerau, la invitatia abate lui Anselm van der Lind.
Secretarul general al Öbk, Peter Shipka a precizat ca întâlnirea se va concentra pe “temele de actualitate atât din Biserica cât si din societatea austriaca”. În primul rând printre temele dezbatute vor fi si cele referitoare la pregati rea pentru Sinodul Familiei care va avea loc în octombrie, cu consideratiile pentru noul chestionar pentru crestini.
Un tema importanta dezbatuta care va primi un timp mai amplu va fi cea referitoare la persecutarea crestinilor si referitoare la actiunile asociatiilor catolice pentru asistenta lor, vor fi analizate deasemenea si câteva chestiuni istorice relative ale genocidului crestinilor armeni de acum 100 de ani.
Conferinta episcopala austriaca vor analiza deasemenea si problemele referitoare la legea sanatatii si problemele referitoare sfârsitului vietii. Rezultatele lucrarilor vor fi presentate de Cardinalul Schönborn într-o conferinta de presa, vineri 6 martie.
Sursa:http://www.agensir.it