„În perioada 14-21 Februarie 2015 la Roma a avut loc un curs de formare intitulat “Hope Music School”, organizat de catre Asociatia Hope Music Italia si coordonat de catre Dr. Prof. Marco Brusati. La acest curs intensiv au participat si doi tinerii di Eparhia de Oradea, Paula Marinescu si Ovidiu Lazar, având doua burse de studiu oferite de catre ascociatie.
Cursurile seminarului au fost conduse în fiecare zi de catre profesori diferiti, printre care nume foarte importante ale muzicii italiene dar si internationale. Prima zi a fost deschisa de catre directorul asociatiei Dr. Prof. Marco Brusati si Mauro Labellarte, profesor si responsabil pe partea de management a Hope Music. În a doua zi Fabio Liberatori, compozitor de muzica usoara si muzica de film a oferit sfaturi si a împartasit experiente din cariera sa. A treia zi, Francesco Morettini, pianist, compozitor si colaborator al postului de televiziune RAI a ascultat si a oferit sfaturi tuturor interpretilor. În a patra zi Andrea Caretti, actor si prezentator si Fabrizio Giacomazzi actor, profesor si regizor au încercat sa ajute tinerii interpreti sa exprime mai mult si sa gestioneze mai bine spatiul scenic. În a cincea zi, Linda Valori, o cântareata de muzica soul, jazz si blues exceptionala care a lansat de curând un album în America, a tinut un seminar de tehnica vocala la sfârsitul caruia fiecare participant a cântat si a primit un feedback profesional. A sasea zi, îl are ca si profesor pe Gatto Panceri, cantautor si chitarist cunoscut pentru colaborarile cu Mina, Giorgia si Andrea Bocelli pentru piesa “Vivo per lei”, care a vorbit despre experienta lui muzicala si a oferit sfaturi tinerilor. În a saptea zi Vincenzo Incenzo, scriitor si autor de texte pentru muzica usoara, care a scris pentru Renato Zaro, Lucio Dalla, Albano si multi altii, a lucrat împreuna cu tinerii la interpretarea pieselor si i-a ajutat sa transmita mai multa emotie. În urmatoarea zi a avut loc înmanarea diplomelor de participare si salutul final.
Pe tot parcursul workshopului, a fost alaturi de tineri parintele Giuseppe Marano care a ajutat la dezvoltarea spirituala si personala a cursantilor.
Hope Music School a fost o experienta frumoasa care ne-a ajutat sa ne dezvoltam din punct de vedere profesional , personal cât si spiritual. Am întâlnit persoane extraordinare din toata Italia, atât colegi cât si profesori, cu care am legat prietenii si alaturi de care am avut o saptamâna intensa.
Multumim PS Virgil Bercea pentru tot ce face pentru noi tinerii care dorim ca prin muzica si arta sa îl laudam pe Dumnezeu. Multumim Biroului Pastoral si Hope Music România care ne-au dat oportunitatea ca noi sa participam la acest curs.