„În data de 27 februarie 2015, a avut loc în Sala de Sedinte a Primariei Marghita, lansarea cartii „Cronologia principalelor evenimente si scrieri biblice”, avându-i ca autori pe Pr. Cristian BALANEAN si Pr. Nicolae BODEA. Evenimentul cultural la care au participat în jur de 50 de persoane a fost organizat de Parohia Greco-Catolica Marghita împreuna cu Biblioteca Municipala „Ion Munteanu” din Marghita.
Prezentarea cartii a fost facuta de pr. paroh Lit Demian Gheorghe si de doamna Carmen Potra, absolventa a studiilor de licenta si de masterat ale Facultatii de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, iar în prezent doctoranda în teologie a Universitatii din Bucuresti. Nu în ultimul rând, au luat cuvântul si cei doi autori, care au detaliat unele aspecte tematice din lucrarea publicata.
În esenta, cartea constituie un îndrumar eficient pentru studiul Bibliei si al istoriei biblice, încercând sa realizeze o reconstituire sintetica a tabloului general al evenimentelor sacre din istoria poporului ales si a primilor crestini, dar si o corelare a acestor date cu istoria antica a omenirii. De asemenea, cartea prezinta o abordare istorica a manuscriselor biblice si a problematicii canonicitatii Sfintelor Scripturi.