„evenimente importante, atât pentru institutia noastra de învatamânt, pentru Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Cluj-Gherla, cât si pentru Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, si Primaria Municipiului Cluj-Napoca.
Cele doua evenimente, la care au participat, ca invitati, autoritati centrale silocale au fost:
1. Inaugurarea ciclului primar din cadrul Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu”. Începând cu anul scolar 2014-2015, a debutat prima clasa pregatitoare din cadrul acestei scoli, iar intentia noastra este ca, în anii urmatori, sa deschidem si ciclul gimnazial. Festivitate de inaugurare s-a desfasurat la adresa unde învata copii clasei pregatitoare: str. Episcop Ioan BOB, nr. 5, la ora 10.00.
2. Inaugurarea noului corp de cladire destinat Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu”. Festivitatea de inaugurare a început la ora 11.30, la adresa sediului central al liceului situat pe str. Motilor, nr. 24. O contributie importanta la edificarea acestei cladiri a avut-o Primaria Municipiului Cluj-Napoca, respectiv Consiliul Local Cluj-Napoca, împreuna cu Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Cluj-Gherla.
Cele doua momente de sarbatoare au început cu un scurt „Te Deum”, prezidat de Preasfintia Sa Florentin CRIHALMEANU, Episcopul Eparhiei Române Unite cu Roma Greco-Catolica de Cluj-Gherla, în semn de multumire si lauda adusa lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a facut si face prin aceasta scoala pentru tara noastra, pentru Municipiul Cluj-Napoca si pentru Biserica noastra. Festivitatile au continuat cu binecuvântarea cladirilor, câteva alocutiuni si un scurt program de cântece pregatite de corul liceului.
Printre numeroasele oficialitati care au fost prezente la aceste evenimente amintim pe:
• D-na Aurelia Cristea – Ministru Delegat Pentru Dialog Social
• D-na Liliana Preoteasa – Subsecretar de stat al Ministerului Educatiei Nationale
• D-ul Gheorghe Vuscan – Prefectul Judetului Cluj
• D-ul Istvan Vakar – Presedintele Consiuliului Judetean Cluj
• D-ul Gheorghe Surubaru – Viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca
• D-ul Prof. Valentin Claudiu Cuibus – Inspector Scolar General
• D-na Prof. Mariana Pop – Inspector Scolar General Adjunct
• D-ul Radu Moisin – Consiler local
Multumim tuturor acelora care au fost alaturi de noi la acest ceas de mare sarbatoare.