„În ajunul Plenarei de toamna de la Bruxelles (12-13 Noiembrie 2014, Episcopii COMECE, împreuna cu omologii lor CCEE vor onora pe cei care si-au dat viata pe câmpul de lupta în timpul Primului Razboi Mondial.
La dorinta exprimata dE catre Cardinalul Reinhard Marx, de a marca cea de- a 100-a aniversare de la începerea Primului Razboi Mondial, o delegatie de episcopi, care reprezinta doua asociatii suprapuse de conferinte episcopale europene ( CCEE si COMECE ) vor fi la Verdun în data de 11 noiembrie.
Delegatia va fi condusa de catre Eminenta Sa Reinhard Cardinal Marx, Arhiepiscop de Munich si Freising si Presedinte al COMECE, în timp ce CCEE va fi reprezentat de catre Excelenta Sa Monseniorul Jean Claude Hollerich, Arhiepiscop de Luxembourg, si episcop gazda. Excelenta Sa Monseniorul Jean Paul Gusching va juca un rol primordial în organizarea ceremoniilor commemorative.
Acolo vor avea loc doua servicii de rugaciune la Ossuaire de Douaumont la orele 14.30 si 15.00, în timp ce Vecernia pentru cei adormiti va fi celebrata în cripta Catedralei Notre Dame din Verdun. Credinciosii sunt invitati sa se alature episcopilor atât la Douaumont cât si la Catedrala.
Din România va participa la aceasta comemorare Preasfintia Sa Virgil Bercea, vicepresedinte COMECE.