„Exorcistii, în slujirea speciala pe care o exercita în comuniune cu respectivii Episcopi, sa exprime iubirea si primirea Bisericii fata de cei care sufera din cauza lucrarii celui rau, a scris Papa Francisc într-un mesaj trimis presedintelui Asociatiei Internationale a Exorcistilor, pr. Francesco Bamonte. Asociatia exorcistilor a organizat zilele trecute la Roma prima sa reuniune internationala dupa ce a primit recunoasterea juridica, în luna iunie 2014, din partea Congregatiei pentru Cler.
Reuniunea de lucru a asociatiei, la care au luat parte aproximativ 300 de exorcisti din lumea întreaga, a abordat în mod special consecintele provocate de raspândirea ocultismului, satanismului si exoterismului în timpurile noastre. Contactat de Radio Vatican, purtatorul de cuvânt al asociatiei, medicul psihiatru Valter Cascioli, a spus ca “într-un anumit fel, aceste practici deschid calea pentru activitatea demoniaca extraordinara. Este în crestere constanta numarul persoanelor care se îndreapta spre aceste practici, cu daune sociale, psihologice, spirituale si morale grave. Acest fapt ne îngrijoreaza pentru ca, în mod indirect, se observa si o crestere a activitatii demoniace extraordinare, exprimata în special prin vexatii, obsesii si mai ales posesii diabolice”.
“Câteodata, chiar activitatea demoniaca obisnuita – cum sunt de exemplu, ispitele – nu este luata în serios de cei care au o credinta lânceda. Noi îi îndemnam pe toti sa fie mai atenti. De altfel, traim într-un moment istoric deosebit de critic, în care graba, superficialitatea, individualismul exasperat si secularizarea par sa fi pus stapânire pe societatea noastra. Lupta împotriva raului si a celui rau devine din ce în ce mai mult o adevarata urgenta. Aceasta se datoreaza nu doar actiunii directe comise de dusmanul lui Dumnezeu, ci si slabirii credintei, lipsei de valori si relativismului cultural. În acelasi timp, asistam la o continua proliferare de mesaje mediatice, carti, emisiuni TV si productii cinematografice care, într-un fel sau altul, prin forme de senzatie sau de spectacol, încurajeaza noile generatii sa se intereseze de ocultism si de satanism, iar uneori chiar sa practice aceste forme.”
Întrebat care sunt, din experienta concreta a exorcistilor, tintele preferate ale diavolului si de ce, medicul Valter Cascioli a încheiat: “Viclenia lui este sa ne faca sa credem ca el nu exista. În aceasta privinta, anumite tendinte seculariste din societatea noastra nu ne vin în ajutor. Tinta este mereu aceleasi: slabirea credintei. Ne impresioneaza foarte mult impactul pe care îl au asupra tinerilor si familiilor aceste fenomene de activitate diabolica extraordinara. Stim ca cel care dezbina, diavolul, încearca sa ne separe nu numai de Dumnezeu, ci separa si persoanele între ele, dezbina familiile. El îi separa pe oameni si de realitate pentru ca, din pacate, avem uneori situatii de alienare, inclusiv mentala, care sunt consecinte ale activitatii demoniace extraordinare.”
Sursa:http://ro.radiovaticana.va