Si pentru absolventii celor doua profiluri a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” (teologie si matematica – informatica) a sosit momentul sa se desparta de colegi si de profesori si sa porneasca pe drumuri separate.
Despartirea s-a facut într-un cadru festiv si emotionant la care au participat protopopul greco-catolic de Oradea, Gavril Buboi, si episcopul Virgil Bercea, joi, 29 mai 2014.
„Nu uitati ca sarbatoarea voastra coincide cu sarbatoarea Înaltarii Domnului. Si sufletele si sperantele voastre trebuie sa se înalte catre zari. Uneori va va fi greu în viata, alteori, usor. Sa nu uitati însa ca daca-l veti lua pe Domnul cu voi, drumul vostru va fi mai usor. Dumnezeu sa va binecuvinteze pasii pe calea vietii, iar Maica Sfânta sa va ocroteasca”, le-a spus PSS Virgil Bercea absolventilor Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.
Festivitatea a fost completata de emotia parintilor prezenti, care au trait acest moment unic alaturi de copiii lor.
Burse de performanta
Liceenii, sprijiniti de prof. Antonia Nica si prof. Andrei Cristea, au organizat cu minutiozitate cursul festiv de absolvire a liceului. Directorul institutiei de învatamânt, prof. Andrei Cristea, le-a reamintit elevilor valorile morale importante de urmat în viata si le-a urat succes în tot ceea ce va urma.
Profesorul Cristea a acordat deja traditionalele burse de performanta, în valoare de 300 de euro/elev, oferite cu sprijinul Asociatiei Progetto Arcobaleno din Italia, celor mai buni trei absolventi.
Cei trei elevi care au încheiat cu medii aproape de 10 au fost: Madalina Costea – sefa promotiei (media 9,99), Andrada Ghete si Alexandra Szucs.
„Ziua de azi este un avans spre trenul care ma va duce la Facultatea de Medinica din Cluj. Cu siguranta va fi un drum greu, dar cu sfaturile si încurajarile primite în liceu, voi razbi. Voi fi legata de acest liceu, în care am stat 12 ani. A fost locul în care m-am dezvoltat, am crescut si sunt ceea ce sunt”, a spus Madalina Costea.
Diplome, de aceasta data de fidelitate, au primit si elevii care au ramas în liceu din clasa I pâna în clasa a XII-a.
Elevii au rostit discursuri în care au elogiat calitatile profesorilor pe care îi vor lua ca modele de viata si le-au multumit acestora pentru cunostintele, sfaturile, sprijinul, întelegerea si pasiunea lor.
Printre cântece, premii, discursuri si lacrimi, liceenii au rememorat, apoi, momentele si activitatile frumoase la care au participat.

Sursa: http://www.bihon.ro/