Dragi tineri și dragi colaboratori,

Calea Crucii este savârșită în mod special în timpul Postului Mare, amintind de patimile și moartea care vor duce la învierea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. Crucea este foarte importantă în perioada postului mare, amintind oamenilor că fără cruce nu se poate ajunge la înviere. Crucea are două dimensiuni; una pe verticală, care reprezintă raportul nostru cu Dumnezeu si una pe orizontală, care reprezintă raportul nostru cu aproapele. Nu întâmplator crucea este numită în textele noastre liturgice bizantine „de viață făcătoare”.

În acest sens, dorim să le propunem tinerilor, familiilor și credincioșilor  din toată Eparhia noastră, ca în zilele de miercuri din Postul Mare, să ne mergem împreună pe dumul Crucii cu Isus. Rugăm ca fiecare familie care va participa, să aprindă o lumânare ca simbol al luminii pe care ne-o aduce Învierea Mântuitorului nostru.

Program :

Miercuri 24 martie orele 19,00 via Zoom- calea crucii va fi animată de tinerii din asociațiile,  grupurile și parohiile  din protopopiatul de  Oradea.

Miercuri 31 martie orele 19,00 via Zoom- calea crucii va fi animată de tinerii din grupurile și parohiile din protopopiatele Beiuș și Holod.

Miercuri 7 aprilie  orele 19,00 calea crucii va fi animată de tinerii din grupurile din și parohiile din protopopiatele de Șimleu, Zalău și Supur.

Miercuri 14 aprilie  orele 19,00 , via Zoom calea crucii va fi animată de tinerii din grupurile și parohiile din protopopiatele de Carei și Tășnad .

Miercuri 21 aprilie orele 19,00, via Zoom  calea crucii va fi animată de tinerii din grupurile și parohiile din protopopiatele de Marghita și Ier.

 

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/729609038?pwd=bmwybkc3cGNwcWZIejNZVGF0OWFjdz09

Meeting ID: 729 609 038

Passcode: 1PHmQ5