În cadrul proiectului „Cetăţeni activi la puterea a treia” s-a desfășurat un moment festiv, sub genericul „Sărbătorile tradiționale de primăvară în lumină și culoare” oferit persoanelor vârstnice din „Casa Frenţiu” din cadrul Episcopiei Greco Catolice Oradea.

Bucuria întâlnirii, prin participarea la eveniment a persoanelor din „Casa Frenţiu” si a vizitatorilor, a adus un farmec deosebit, o deschidere spre dialog, spre destăinuiri, spre poveşti păzite într-un colţ special al inimii, inimă care a dăruit și mai dăruie dragoste și gânduri de ocrotire membrilor familiei.

Evenimentele: Dragobete și Mărţişorul au fost sărbătorite printr-un moment artistic care a cuprins muzică populară, melodii de dragoste, recitării și un recital al Corului „General Traian Moşoiu”, prin organizarea specială a doamnei ing. Miorița Săteanu

Repertoriul Corului „General Traian Moșoiu” a cuprins cântece de petrecere, îndrăgite melodii din lucrările cunoscuţilor compozitori și interpreți români, șlagărele timpului de altă dată şi melodii populare transpuse în partituri pentru corul bărbătesc de către profesorul Fluieraş Ioan, dirijorul corului.

Poeţii consacrați din județul Bihor: Ioana Precup, prof Aurel Horgoș, Heteș Pascu au recitat din volumele proprii de poezii. S-au mai recitat poezii de către Aneta Cozma din poetul Mihai Eminescu și de către Maricica Muţ din volumul de poezii ale lui Heteș Pascu, precum și din poeziile lui Maria Mihaela Dindelegan de către profesor Doina Iliescu, prin melodiile îndrăgite, din propriul album lansat, Adrian Bojan, a încântat pe toţi locatarii casei rezidenţiale pentru că a oferit posibilitatea de a fredona împreună cântecele cunoscute.

Sub îndrumarea doamnei profesor Ecaterina Grecu, director al taberei din Orăşelul Copiilor s-au oferit tuturor celor prezenți în „Casa Frenţiu” felicitări, pliante și ornamente realizate de elevii – „piţigoii” participanţi în Tabăra „Ceata lui Pițigoi”. Surpriza evenimentului a fost interpretul Iosif Wagner care prin evocarea melodiilor din repertoriul regretatului şi inegalabilul Elvis a transmis amintiri emoţionante în sufletul auditoriului care a constituit o revelaţie a trecutului, a tinereţii. Artistul plastic Ștefania Wagner, a donat „Casei Frenţiu” o pictură pe pânză, special creată care reprezintă oferirea unui mărţişor unei persoane vârstnice.

 Miorița Săteanu