„Vineri, 27 iunie 2014, a avut loc la Zalau un moment de sarbatoare: hramul Manastirii Preasfânta Inima a lui Isus.
La invitatia surorilor Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalau au raspuns cu bucurie si nerabdare un numar însemnat de persoane (peste 350): preoti, persoane consacrate, laici, tineri si copii.
Programul a început la ora 18 cu Sfânta Liturghie, condusa de parintele vicar foraneu al Silvaniei, Gheorghe Turcas. Cuvântul de învatatura a fost rostit de parintele Gârboan Emil, protopop greco-catolic de Baia Mare. Au mai participat un numar de 16 preoti, printre care amintim pe parintele protopop de Zalau, Valer Parau, parintele protopop de Simleu, Nicolae Bodea, alti preoti din cele doua protopopiate.
A urmat consfintirea unui numar de 21 de familii la Preasfânta Inima a lui Isus. În cadrul acestui moment am avut prilejul de a asculta doua emotionante marturii ale unor persoane care au practicat devotiunea la Preasfânta Inima a lui Isus.
Un moment de o încarcatura spirituala aparte a fost Procesiunea Euharistica, în cadrul careia a fost binecuvântat întregul oras si la final toti participantii.
Multumim surorilor Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalau, o adevarata binecuvântare pentru credinciosii greco-catolici din oras, si nu numai, pentru acest eveniment de o spiritualitate autentica si modelatoare.