„În perioada 28-30 martie 2014 au avut loc la Sinteu, jud. Bihor, reculegerile spirituale cu tinerii din Protopopiatul de Zalau. Pr. Paul Popa, cel a tinut meditatiile la aceste reculegeri le-a vorbit tinerilor despre importanta drumului spiritual pe care fiecare dintre noi trebuie sa-l parcurgem, asemenea celor doi ucenici aflati în drum spre Emaus. Isus, calatorul si prietenul cel bun, ne însoteste mereu, în orice moment de îndoiala, de tristete, pentru ca apoi, sa fim luminati, sa-l descoperim si noi, în Euharistie, devenind apostoli, care, plini de bucurie îl vor duce pe Cristos, fara teama, oriune se vor gasi: la scoala, în familie, pe strada, în cercul de prieteni, etc.
Sfânta Liturghie, Sfânta Spovada, discutiile pe grupuri, Calea crucii si Adoratia euharistica, au fost momente de profunda încarcare spirituala pentru cei aproape 50 de tineri prezenti la acesta reculegere.
Pr. Ciprian Robotin, Pr. Alexandru Fit, Ipodiaconul Marius Matei si surorile Sfintei Inimi a lui Isus i-au însotit pe acesti tineri atât fizic cît si spiritual pe tot parcursul celor trei zile, iar într-una din zile au avut placerea vizitei Pr. Protopop Valer Parau si a Pr. Daniel Bertean.
Fie ca Inima Preamilostiva a lui Isus sa-i însoteasca pe drumul vietii lor, dezlegându-le mereu tainele Sale minumate.