„Asociatia Cercetasii Români Uniti au dat, sâmbata, startul unui nou an cercetasesc. Festivitatea de deschidere a avut loc la Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfintii Trei Ierarhi” din Oradea. La eveniment au participat copii, adolescenti si tineri, dar si adultii care îsi doresc sa traiasca alaturi de fii lor aventura cercetasiei. Programul a început cu o rugaciune condusa de PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.
Dupa ce au facut cunostinta cu noii sefi (Cristina Todorean – pentru trupa de cercetase) ori noul îndrumator spiritual (parintele Cristian Tiselita), timp de o jumatate de zi, cei prezenti au avut ocazia de a schimba impresii, de a acumula noi cunostinte si de a trai îmapreuna mopmente de bucurie, joc, aventura si veselie. Cei 10 nou-veniti au descoperit, treptat, legile ori motto-urile care ghideaza viata cercetasilor si ceea ce îl face sa progreseze. Totodata, ei au vazut ce înseamna promisiunea facuta în cercetasie ori ceremonia primirii cravatei de cercetas.
Deprinderi practice
Cei prezenti au putut vizita si expozitia fotografica care a cuprins imagini din taberele organizate de asociatie în aceasta vara. Activitatile s-au mutat apoi în Parcul Bratianu.
„Copiii si tinerii au început anul cercetasesc cu mult entuziasm. Ei sunt dornici de actiune si bucurosi ca au reluat întâlnirile cu colegii lor cercetasi. În acest an ne dorim o implicare si mai mare în viata comunitatii si sa asimilam cât mai multe cunostinte pentru a fi bine pregatiti pentru taberele care ne asteapta vara viitoare. În timpul anului, dar si în tabere si excursii, încercam sa ne perfectionam deprinderile practice”, a spus Valeriu Domuta, coordonatorul lupisorilor din cadrul Asociatiei Cercetasii Români Uniti.
Sursa:http://www.bihon.ro