„Sâmbata, 15 februarie 2014, în Aula Magna a Seminarului Sfintii Trei Ierarhi “Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea, a avut loc Adunarea Eparhiala – întâlnirea anuala a tuturor preotilor si a responsabilor asociatiilor si a institutiilor de pe teritoriul Eparhiei de Oradea cu Preasfintitul Virgil Bercea, ierarhul eparhiei.
Evenimentul, a început la orele 10.00 cu o rugaciune pentru sufletul parintelui Zorel Miclaus, fost proto pop de Marghita, trecut la cele vesnice de putin timp dupa care Pr. Nicolae Bodea a tinut o meditatie despre Sacramentul Spovezii.
A urmat apoi o dare de seama despre activitatile asociatiilor si a institutiilor facuta de catre responsabilii acestora, astfel: D-na Otilia Balas a vorbit despre Reuniunea Mariana din Eparhia de Oradea care anul acesta si-a celebrat centenariul de la înfiintare; dl. Andrei Cristea, director al Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” din Oradea a facut o dare de seama despre activitatile liceului din anul care a trecut; Pr. Antoniu Chifor, rector al Seminarului Sfintii Trei Ierarhi “Vasile, Grigore si Ioan” a subliniat importanta cultivarii vocatiilor la preotie, facând de asemenea o dare de seama despe activitatile seminarului din ultimul an; Pr. Paul Popa a vorbit despre activitatile Biroului Pastoral, al carui responsabil este, Pr. Mircea Bota a facut o dare de seama despre Fondul Forestier de care se ocupa în calitate de inspector, iar Pr. Olimpiu Todorean a vorbit despre activitatile Asociatiei Caritas Eparhial Oradea. Ulterior s-au mai discutat anumite chestiuni de ordin intern.
Întâlnirea tuturor preotilor si a responsabililor asociatiilor si înstitutiilor din Eparhia de Oradea cu PS Virgil reprezinta un moment de comuniune, împartasire si fratietate care ofera din ce în ce mai multe roade!
La finalul întâlnirii a avut loc o agapa fraterna pregatita de doamnele din Reuniunea Mariana.