„Postul este un dar al lui Dumnezeu, nu este doar o porunca, ci si un dar, o binecuvântare, o cale pentru cresterea spirituala. Din dorinta de a petrece Postul Mare cât mai aproape de Dumnezeu, credinciosii din parohia Bocsa, protopopiatul Zalau, au organizat vineri, 28 februarie 2014, o seara de rugaciune si meditatie în comunitatea lor.
Credinciosi din parohie sau veniti din comunitatile Zalau, Simleu, Bobota, Badacin, Iaz si Chilioara, au umplut biserica parohiala, biserica monument istoric, în interiorul careia se afla mormântul lui Simion Barnutiu si al vicarului Alimpiu Barbulovici.
Seara de vineri a debutat cu „Rozarul de durere” condus de catre parintele Daniel Bertean, a urmat apoi „Adoratia Euharistica” cu meditatii condusa de catre parintele paroh Alexandru Fit si Sora Cornelia din Congregatia Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalau.
Sfânta Liturghie a fost celebrata de catre parintele Nicolae Bodea, protopop de Simleu-Silvaniei, împreuna cu preotii Ciprian Robotin, Daniel Bertean, Vasile Pop, Cristian Laslo, Florin Marincean, Cristian Borz, Adrian Vasile Pop, diaconul Ioan Mitre si hipodiaconul Gheorghe Muste. În cuvântul sau de învatatura, parintele Bodea a subliniat necesitatea trairii autentice a postului «… care este un timp pentru a întari relatia cu Isus, prin rugaciuni mai multe în fiecare zi, prin citirea zilnica a cuvântului Sau în Sfânta Scriptura, prin Împartasania frecventa, prin participarea la slujbele speciale din Post.»
Parintele paroh Alexandru Fit a multumit în încheiere celor prezenti, preotilor, credinciosilor, precum si surorilor din Congregatia Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalau pentru seara de rugaciune si har.