„În dupa amiaza zilei de 22 ianuarie 2014, la invitatia parintelui paroh Eduard Felician Fischer, Parohia Greco-Catolica Sfântul si Marele Mucenic Gheorghe Olosig din Oradea, a organizat un moment de rugaciune ecumenica, în care elevii clasele „Steb by Step” ale Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, s-au rugat pentru ca toti sa fim o turma si un pastor.
Dupa învatatura Mântuitorului, Lasati copiii sa vina la Mine, ca a unora ca acestia este Împaratia cerurilor, Mt 19,14, parintele paroh le-a oferit posibilitatea celor mici de al marturisi pe Isus prin rugaciunea lor adresata cu sinceritate si umilinta din suflete curate Domnului, acelora care înca ramân indiferenti la o asfel de provocare.
La acest moment de rugaciune, copii au citit cele trei lecturi care au fost alese pentru a cincea zi din octava de rugaciune ecumenica. Prima lectura a fost din Cartea profetului Isaia 43,1-7, fragment ce transmite mesajul Domnului: Eu sunt cu voi! A doua lectura a fost citita din cartea psalmistului David Ps 133, prin care Dumnezeul lui Israel se adreseaza poporului: Iata cât de bine si cât de placut este ca fratii sa locuiasca împreuna! Iar prin a treia lectura s-a transmis cuvântul Sfântului apostol Ioan 1, 3-7: Sa avem fratilor comuniune unii cu altii.
Dupa citirea acestor trei lecturi, parintele a citit Pericopa Evanghelica dupa Sfântului Apostol Ioan 15, 12-17, fragment care face referire la prietenie: V-am numit pe voi prieteni.
În cuvântul sau de învatatura, parintele i-a îndemnat pe cei mici sa ramâna mereu uniti în rugaciune facând fapte bune si placute înaintea Mântuitorului, punând în practica cuvântul Lui de a ramâne mereu uniti unii cu altii.
Dupa binecuvântarea de final, copii au cântat imnul Frati crestini din lumea-ntreaga, marturisindu-L astfel pe acela care se uneste cu ei prin Sfânta Taina a Euharistiei care neîncetat se ofera în dar pentru noi si a noastra mântuire.
Copii au încheiat momentul de rugaciune cu priceasna: La umbra Crucii Tale, o cântare care transmite mesajul aprins al copiilor de ai conduce pe toti cei care înca nu cred într-o unitate reala a Bisericii lui Hristos la picioarele Sfintei Cruci.