„În zilele de 22, 23 si 24 noiembrie s-a desfasurat la vila Sîntana din localitatea Sînmartin de lânga Oradea, întâlnirea de toamna a Miscarii Familiilor, la nivel eparhial. La întâlnire au participat familii din eparhia de Oradea (din Oradea, Zalau, Simleu Silvaniei si Carei) si familii invitate, venite de la Arad, Cluj sau Alba Iulia.
Tema acestei întâlniri a fost „Transmiterea credintei în familie”, iar moderatorii programelor au fost pr. Mihai Tegzes – responsabil eparhial cu familiile în Episcopia greco-catolica de Oradea si pr. Mihai Vatamanelu de la parohia Adormirii Maicii Domnului din Oradea. Grupurile de la Zalau si Simleul Silvaniei au venit însotite de preotii responsabili cu pastoratia familiilor din aceste localitati: pr. Daniel Bertean pentru Zalau si pr. Florin Marincean pentru Simleu Silvaniei.
Pe parcursul celor trei zile, programele au continut cinci meditatii, urmate fiecare de discutii si reflectii ale participantilor, liturghii, rugaciuni colective si o ora de adoratie euharistica. Catehezele prezentate au fost facute folosindu-se texte din Evanghelia dupa Luca si au acoperit un întreg itinerar spiritual al crestinului, pornind de la nasterea sa pentru credinta, chemarea, conditiile necesare si apoi decizia de a-L urma pe Cristos, folosirea discernamântului pentru a alege întotdeauna binele si a putea deveni în final pescari de oameni, asemenea primilor apostoli.
Multe dintre familiile participante au venit împreuna cu copiii, oferind un exemplu ca transmiterea credintei se face înca de la cea mai frageda vârsta (cea mai tânara participanta a fost Miriam, în vârsta de cinci luni). Totodata, marturiile si reflectiile facute de cei care au luat cuvântul au fost foarte profunde, miscatoare si întaritoare pentru toti participantii, unele dintre acestea conducând apoi la continuarea dezbaterilor,chiar si în momentele de pauza si relaxare. Cele trei zile ale acestei întâlniri a familiilor din Episcopia greco-catolica de Oradea au constituit un prilej de bucurie, împartasire si comuniune pentru toti participantii, care si-au propus ca la urmatoarea întâlnire, ce va avea loc la sfârsitul lunii martie 2014, sa revina cu noi marturii si experiente ale lucrarii lor ca trimisi si lucratori în Apostolatul Familiilor.