„Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor din acest an are ca si tema ” Dreapta Ta, Doamne, si-a aratat taria ”, luata din Cartea Exodului, capitolul 15, versetul 9.
A sasea zi de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor a avut loc în Sinagoga Evreilor Mesianici, situata pe strada Sucevei nr.23. Au fost prezenti reprezentanti ai Bisericii Greco-Catolice, Ortodoxe, Romano-Catolice, Penticostale, Penticostale apartinând Holiness, Evanghelice-Lutherane, Unitariene si Reformate.
Invitatii au putut sa-si imagineze cum era atmosfera de rugaciune a poporului lui Israel, ascultând ori citind invocatiile catre Elohim în ebraica si vechea aramaica.
Din partea Bisericii Greco-Catolice, cuvântul de învatatura a fost rostit de catre parintele rector Anton Cioba, care într-un mod foarte inspirat, în atmosfera creata a avertizat în legatura cu tentatia omului modern, aidoma celui din vechime, de a se pune cumva în locul lui Dumnezeu. Parintele i-a încurajat pe cei prezenti sa-si reia cu bucurie, încredere si smerenie statutul initial de – creaturi – ale lui Dumnezeu, constienti fiind de maretia lucrarii Domnului si permitându-I Acestuia sa lucreze în viata lor.