"Eu ma bucur, ca esti acolo unde esti. Harul lui Dumnezeu lucreaza nu dupa cum oamenii judeca. Dumnezeu te va binecuvânta si-ti va ajuta sa-ti poti ajunge idealul…
Traim vremuri apocaliptice. Oamenii s-au facut rai si pare ca nu vreau sa se îndrepte. Cade în sarcina noastra sa ne nazuim a-i îndrepta.
Eu din parte-mi nu te voiu uita în rugaciunile mele de fiecare zi…
Cu multa dragoste si binecuvântare,

†Episcop V. Aftenie

Bucuresti 6.III.1945"

Fragment din scrisoarea adresata de Episcopul Vasile Aftenie teologului Octavian Moisin.

„Iubite Frate,
Multumesc Fratiei Tale, întregii Tale Familii, care sper ca e bine, cele mai calduroase multumiri pentru urarile ce mi le-ati facut de sarbatoarea Învierii Domnului, trimitându-Va la toti arhiereasca binecuvântare.
Mânastirea Ciorogârla, raionul Domnesti, regiunea Bucuresti la 16 Maiu 1959.

De tot binele voitor

†Ioan”

Scrisoarea adresata de Episcopul greco-catolic Ioan Balan Preotului Octavian Moisin la 16 Mai 1959.

"Iubite Frate,
Îti multumesc pentru bunele urari pe cari, pe toate, le-am închinat Domnului, cersind, în smerite rugaciuni, sa le primeasca în mila Sa nemarginita, sa le împlineasca dupa a Sa preasfânta vointa si dumnezeeste sa le rasplateasca, cu revarsarea harurilor Sale îmbelsugate, asupra tuturor, cu tot binele.
Anul nou plin de lumina si de mângâierea pacii, în lumea întreaga.
Cu parinteasca dragoste si arhiereasca binecuvântare.
Pace tuturor!

†Episcop Iuliu

de Cluj-Gherla

Mânastirea Caldarusani

27.I.1966

Scrisoarea Episcopului Iuliu Hossu trimisa din detentia de la Mânastirea Caldarusani, la 27 Ianuarie 1966, Preotului Octavian Moisin, ca raspuns la scrisoarea acestuia din 25 Decembrie 1965.

"Multumesc din inima si cer de la Domnul sa aveti bucuria, ca din misterul ce învaluie contemporaneitatea, sa vedeti reaparitia STELEI calauzitoare pentru lume, tara, biserica si pentru noi toti…

14.I.1982.

†Alexandru"

Scrisoarea Episcopului Alexandru Todea din 14.I.1982, trimisa din Reghin, cu specificarea pe plic, în pofida riscului, a calitatii de preot a destinatarului: „Pr. Prof. Octavian Moisin, inginer”

Originalul acestor scrisori se afla în Arhiva Familiei Moisin.