„Duminica, 23 iunie 2013, în Sarbatoarea Coborârii Spiritului Sfânt, la Biserica Greco-Catolica din Simleu Silvaniei a avut loc Prima Sfânta Împartasanie Solemna a zece copii.
Sâmbata dimineata au participat cu totii la Sfânta Liturghie si s-au spovedit. Ei au beneficiat de pregatire atenta timp de cinci luni, în fiecare sambata dupa oratoriu, îndrumati de pr. Florin Marincean, ajutat de Ciprian Burdas, absolvent al Seminarului Teologic din Oradea, implicat profund în activitatea parohiei. Acesti copii si-au însusit si aprofundat principalele rugaciuni ale crestinului, adevarurile de credinta, poruncile, sacramentele, însusindu-si totodata cunostinte despre rautatea pacatului si necesitatea de a trai în virtute.
La solemnitatea acestei Sfinte Liturghii au participat si tinerii parohiei care au cântat alternativ alaturi de cor în anumite momente dar mai ales în timpul împartasirii copiilor.
Pr. Vicar Foraneu al Silvaniei, Gheorghe Turcas, pr. Protopop Nicolae Bodea si pr. Florin Marincean i-au felicitat la sfârsit pe copii, daruindu-le câte o diploma care sa le aminteasca de aceasta zi unica în viata lor, câte o carticica cu Istoria Bisericii Greco Catolice, o carte de rugaciuni si un rozar.
Evenimentul s-a încheiat la demisolul bisericii unde copii, parinti, bunici si rudenii au servit câte o felie de tort si câte un pahar de suc, multumind lui Isus si Preasfintei Sale Mame pentru toate darurile primite.