„Era o Doamna îmbracata toata în alb, mai stralucitoare decât soarele, raspândind o lumina mai limpede si mai intensa decât un pahar de cristal umplut cu apa cristalina, strabatut de razele celui mai arzator soare”, povesteste vizionara Lucia.
„Fata sa, de o frumusete de nedescris…, de mâna dreapta îi atârna un rozariu. Vesmintele sale pareau facute în întregime din lumina. Tunica îi era alba, si la fel era si mantia, tivita cu aur, care acoperea capul Fecioarei si îi venea pâna la picioare. În ce priveste fizionomia, Lucia nu a putut niciodata sa o descrie, pentru ca i-a fost imposibil sa priveasca direct acest chip ceresc, scaldat într-o lumina orbitoare.”
Sf. Fecioara ne-a îndemnat în aparitiile sale: „Rugati-va Rozariul în fiecare zi, pentru a obtine pacea lumii”, si „faceti sacrificii pentru convertirea pacatosilor si ca reparatie pentru pacatele comise împotriva Inimii mele Neprihanite”.
Având la inima îndemnurile Mamei Ceresti, credinciosii de la Manastirea Franciscana “Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, au aniversat luni, 13 mai 2013, 96 de ani, de la aparitia Mamei noastre de la Fatima prin cânt si rugaciune.
Frumoasa statuie din biserica, copie fidela dupa cea de la Fatima, reprezentata asa dupa cum a aparut celor trei ciobanei, a fost asezata aproape de altar, aproape de icoana Fiului Sau Înviat, aproape de Isus Euharisticul, vesnic viu si prezent în biserica.
Un mare numar de credinciosi prezenti, au oferit Mamei Mântuitorului, Sf. Rozariu, condus fiind de parintele paroh Mihai Vatamanelu, având textul misterelor specific aparitiilor de la Fatima, iar decadele de rozar au fost urmate de cântari mariane.
În final, fiecare credincios, prin parintele paroh, s-a consfintit Inimii Neprihanite a Mariei, Mamei milostive, Regina Cerului, scaparea pacatosilor. A rasunat apoi cântecul ”În valea Iria”. Ave, ave Maria!